Szia!

Borsos Beáta Táplálkozástudományi szakértő vagyok. Mindig is érdekelt az egészséges táplálkozás. Minden újságban elolvastam az erre vonatkozó cikkeket, tippeket, könyveket olvastam, de valahogy úgy éreztem, hogy egyik információ forrás sem hiteles vagy megbízható.

Azért úgy döntöttem, hogy elmegyek a „kályhához”! Így beiratkoztam a Semmelweis egyetem táplálkozás tudományi mesterképzésére. Az egyetemen elvégzése után sem csillapodott a tudásszomjam, azóta is folyamatosan képzem magam.

Legtöbb ember, aki hozzám fordul tanácsért a plusz kilók miatt panaszkodik. Ironikusan a rengeted különböző fogyókúra és aktuális divatdiéta „hype” mellett is rengeteg, ha nem még több ember küzd a plusz kilókkal. Ha ezek a divat diéták tényleg hoznák az ígéreteiket, akkor most nem lenne miről beszélni, hisz már mindenki elérte volna a vágyott testsúlyát, nem?!

A gond, hogy ezek az ígéretek sokszor üresek, vagy fals vagy féligazságokra építik az elméleteiket és jobb esetben legalább tényleg segítő szándék és nem csak gazdasági érdek húzódik mögöttük.

Jó hír, hogy nem csak az önjelölt táplálkozási tanácsadók foglalkoznak ezzel a témával, de az erre szakosodott kutatók is. Így már tudjuk, mi az, ami tényleg (tényleg!) működik és mi az, amit el kellene felejteni.

Ebben segítek Neked, hogy az egészséges testsúlyod elérése, ne egy lemondásokkal teli, tortúra(kúra) legyen, hanem a mindennapi életed élvezetes része!

Borsos Beáta

A tudomány eredményei mellett nagyon hiszek a népi bölcsességekben, szólásokban. Az egyik ilyen kedvenc idézetem Hippokratésztől (Kr. e. 460-377) származik:

„Táplálékod legyen egyetlen orvosságod!”

Képzettségem:

Okleveles táplálkozástudományi szakember MSc. – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

Kognitív viselkedésterápiás testsúlycsökkentő módszerek – Semmelweis Egyetem ÁOK Klinikai Pszichológia Tanszék

 

Szakmai szervezeti tagságaim:

Magyar Dietetikus Országos Szövetsége

Magyar Táplálkozástudományi Társaság

Magyar Elhízástudományi Társaság