SZia!

Borsos Beáta Táplálkozástudományi szakértő vagyok. Mindig is érdekelt az egészséges táplálkozás. Minden újságban elolvastam az erre vonatkozó cikkeket, tippeket, könyveket olvastam, de valahogy úgy éreztem, hogy egyik információ forrás sem hiteles vagy megbízható.

Azért úgy döntöttem, hogy elmegyek a „kályhához”! Így beiratkoztam a Semmelweis egyetem táplálkozás tudományi mesterképzésére. Az egyetemen sokat tanultam, de maradtak bennem kérdések, amire nem kaptam választ. Azóta is folyamatosan képzem magam. Ez a hobbim!

Anya ként pedig a gyakorlatban is alkalmazom a tudásom, minden egyes nap.

Küldetésem, hogy Magyarország ne a táplálkozással, amúgy bizonyítottam, megelőzhető betegségekben elhunytak dobogós országa legyen. Ennek egy eszköze van: az anyák.

Mert hiszem, hogy a legtöbb dolog, mint a tudás, szokások, neveltetés otthon dől el, az asztalnál. Ahogy azt is mit eszik a család.

Azt is tudom milyen érzés elfoglalt anyának lenni. Nyolc órás munka, némi túlóra, gyerekek, házi feladat, bevásárlás, takarítás, esti mese és állandó zakatoló gondolatok. Tudom milyen nehéz így, több szereppel zsonglőrködve még arra is figyelni, hogy ami az asztalra kerül az egészséges is legyen.

Ebben szeretnék segíteni Neked!

Segíteni, de nem önjelölt szakértők által megfogalmazott javaslatokra építve. Hitvallásom, hogy csak ellenőrzött, magas minőségű, a legújabb tudományos tényekre építem a neked átadott információkat. Amik, bizony néha ellentmondanak a ma megszokott, már közhiedelemnek számító javaslatoknak. No, de Semmelweis Ignác is úttörő volt!

Borsos Beáta

Ahogy Hippokratész (Kr. e. 460-377) megfogalmazta: „Táplálékod legyen egyetlen orvosságod!”

Képzettségem:

Okleveles táplálkozástudományi szakember MSc. – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

Szakmai szervezeti tagságaim:

Magyar Dietetikus Országos Szövetsége

Magyar Táplálkozástudományi Társaság

Magyar Elhízástudományi Társaság

Ha kérdésed van írj a borsosbea@borsosbeata.hu e-mail címre!